Albatros Rexhaj

Këtu flitet për dashurinë, jetën dhe të gjitha klishet tjera që përgjithmonë e kanë infektuar artin dhe letërsinë.

Tërmeti që u harrua

January 20th, 2020

Këtë fundjavë, në përpjekje që të rikrijojë kujtimet e kohës para tërmetit për këtë qytet, shkrimtari Albatros Rexhaj e vizitoi Durrësin. Kjo vizitë u bë shkak për regjistrimin e këtij audio editoriali, tërësisht spontan, frymëzuar nga dhimbja dhe trauma që akoma jeton mes njerëzish aty si dhe përshtypja se kjo ngjarje kaq e madhe tashmë sikur është harruar dhe bashkë me të edhe peripecitë e njerëzve që akoma vuajnë pasojat e tërmetit. Ky audio editorial, i realizuar ekskluzivisht për Revista Class, duhet të shërbejë si pikë reflektimi për të gjithë ne.

 

Thashethemet, ana e erret e jona

January 14th, 2020

Thashethemet janë ai fenomeni i shpifur kronik që assesi nuk shqitet nga realiteti ynë. Sado që shprehim neverinë tonë ndaj tyre, ato vazhdojnë të lulëzojnë. Në këtë audio editorial tërësisht spontan, të realizuar enkas për Revista Class, shkrimtari Albatros Rexhaj flet për thashethemet si atentate brutale ndaj personalitetit të tjetrit si dhe për nevojën që ndryshimi të fillojë nga vetë ne. 

Xheloze apo thjesht e traumatizuar?

January 12th, 2020

Ajo është xheloze, grindavece, është më shumë se një tip i vështirë, kështu e përshkruan por ajo megjithatë është AJO, personi që ai vërtet e dashuron. Meshkujt, sidomos ata shqiptarë, e kanë të vështirë ta pranojnë se një femër është ndryshe nga ajo që shpërfaqet, se mbase ajo është thjesht e traumatizuar, një qenie e lënduar që kërkon siguri. Në këtë audio editorial, të punuar enkas për REVISTA CLASS, shkrimtari i dashurisë Albatros Rexhaj flet për nevojën që të luftohet për njeriun e zemrës, ndonjëherë edhe kundër fantazmash joreale, të luftosh jo me ashpërsi, por me dashuri.

Filmi “LOVE” - e vërteta jonë e shprehur në një film

January 9th, 2020

Film “Love”, në regji të Dionis Papadhimitrit dhe me tre Gentët (Genti Kame, Gent Hazizi, Gentian Zenelaj) në rolet kryesore është një film që trajton të vërtetat e pathëna të realitetit shqiptar. Problemet në çift, vështirësitë në komunikim, nevojën për aventura dhe seks, si dhe kurorën e të gjitha mëkateve, tradhtinë. Në këtë audio editorial, punuar enkas për REVISTA CLASS, shkrimtari dhe dramaturgu Albatros Rexhaj sjell impresionet e tij, tërësisht personale, për këtë film.